tirsdag 15. februar 2011

Krydderkaffe og andre oppskrifter

Før jeg forlot Kjeldsberg kaffebrenneri bad jeg Gunn om noen oppskrifter på kaffe.
Sjokoladekaffe / kaffechoc
Brygg sterk kaffe (8 mål/liter) og tilsett kanel, kardemomme og muskat etter smak. Vi anbefaler alle tre krydderene, men vær forsiktig, bruk lite! Bland like deler krydderkaffe og varm sjokolademelk. Toppes med lett pisket krem. Dette er godt!


Cafe au Lait
Dette er den franske måten å starte dagen på, og dersom du vil gjøre det korrekt skal du servere Cafe au Lait i en bolle. Bland like deler sterk kaffe (8 mål/liter) og varm melk direkte i bollen eller koppen. Melken skal ikke koke. Tilsett sukker etter smak.

Krydderkaffe
Disse krydderene egner seg godt sammen med kaffe: kanel, kardemomme, muskat, nellik, ingefær og vanilje. Prøv deg frem med ett eller flere krydder. Kaffen blir renest hvis du tilsetter krydderet under bryggingen. Sterk kaffe med krydder og sukker smaker godt både med og uten krem på.

Kaffeglass
Fyll et høyt glass med iskrem og hell over varm, sterk kaffe. Her er det også godt med strøssel, sjokoladebiter, eller hvorfor ikke Dajm-kuler?

Irish Coffee
Vi anbefaler Irish Coffee laget på sterkt brygget kaffe. Bland i et kraftig glass; 3 ts. sukker, 4 cl whisky og kaffe. Toppes med løst pisket krem.

Likørkaffe
Bland direkte i koppen; 3 cl likør og sterkt brygget kaffe. Evt. 1 ts. sukker eller melis dersom det skal være litt søtt. Toppes med løst pisket krem. Forslag til pynt: revet sjokolade, hakkede nøtter, strimler av sitrusskall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar